Fibercementpaneler för beklädnad av hus

Ska du bygga till eller renovera en befintlig bostad, garage eller något annat? Med Cedral får du fibercementpaneler till en fasadbeklädnad som kräver minimalt underhåll.

Cedral fibercementpaneler kan användas både till fasadbeklädnad, underbeklädnad, bröstning och fönsterband, gavel, beklädnad av fönsterkupa samt som vindskiva, takfot och utsprång – allt till ett bra pris.

Med de många möjligheterna i Cedral-serien finns det något för varje smak. Antingen om du gillar det klassiska utseendet av Cedral Lap med klinkbeklädnad eller om du önskar det mer moderna och minimalistiska utseendet som fasaden får med Cedral Click.

Du kan använda Cedral Board till exempel för underbeklädnad av takutsprång och kombinera detta med Cedral Lap eller Cedral Click på fasaden.

Därmed är du garanterad en perfekt beklädnad med fibercementpaneler som kräver minimalt underhåll.

Fibercementpaneler ger stora fördelar

Cedral har en förväntad livslängd på minst 50 år Dessutom levereras Laperna färdigmålade så du behöver inte måla när Laperna har monterats.

Att det är ett oorganiskt material betyder dessutom att du inte heller behöver bekymra dig om andra problem som förekommer med träbrädor: Du slipper röta, svamp och insektsangrepp.

Panelerna är även mycket formstabila jämfört med trä och spricker inte av sig själv vid mycket varierande väderförhållanden som i det barska nordiska klimatet.

Samtidigt är fibercement obrännbart, vilket kan öka tryggheten för dig och din familj.

Beroende av tycke och smak, och hur kraftigt Cedral exponeras för väder och vind kan du förvänta dig att du behöver fräscha upp färgen under produktens livslängd om 50 år.

I motsats till trä, som utsätts mer för röta, svamp och annat, så bibehåller Laperna sin funktion även om du låter bli att måla om dem.

Fibercementpaneler som alternativ till trä

Många av de skandinaviska länderna har en förkärlek för trä på fasader, beklädnad av uthus, carportar, stenbeklädnader och vindskivor på gaveln.

Cedral fibercementpaneler är dock ett fördelaktigt alternativ till träbrädor. Cedral fibercementskivor är ett självklart val, eftersom du bibehåller träets struktur och därmed uttrycket på din bostad utan det återkommande måleriarbetet eller krav på träskydd.

Produkten uppfyller ett behov hos många, eftersom fler och fler ser sig om efter lösningar med mindre underhåll än träbrädor.

Om du nickar igenkännande till detta är fibercementpaneler en lösning du bör överväga i ditt eget projekt.

Det finns nämligen inte heller några nackdelar i hanteringen av fibercementpanelerna, som är i stort sett lika medgörliga som träbrädor. Därmed kan du använda dig av helt vanliga borrmaskiner och skruvdragare och en fogsvans för trä. Vi rekommenderar dock att använda el-verktyg eftersom det ökar precisionen och ger ett finare snitt.

Själva monteringen av Cedral Lap och Cedral Board kan göras med skruvar eller spik (pistol) utan att du behöver förborra hålen i Laperna, medan Cedral Click monteras med clips och not-spont-system.

De flesta gör-det-självare har därmed redan de verktyg som behövs, t.ex. skruvdragare, sticksåg, kapsåg, vattenpass och tumstock. För större uppgifter är det dock nödvändigt att införskaffa en speciell fibercementklinga. Klingorna kan beställas hos din återförsäljare för leverans tillsammans med fibercementpanelerna.

Cedral utmärker sig genom att vara marknadens tjockaste fibercementpaneler. Det gör de långa plankorna stelare och enklare att arbeta med än konkurrenternas.

Cedral är därmed inte bara perfekt för gör-det-självare utan även en lösning som föredras av många professionella montörer.

Vad är fibercement?

Tänk dig ett material som är tunt som glas, lätt som ett snäckskal, hållbart som sten, starkt som betong och allsidigt som trä. Det är möjligt med fibercementteknologi.

Det är långtidshållbart kompositmaterial som tillverkas av cement, vatten, cellulosa, textilfibrer och luft. Själva tillverkningen av fibercement sker med låg CO2-belastning och allt avfall från produktionen återanvänds.

Cedral-panelerna kan efter avslutad livstid återvinnas som ett tillsatsmaterial i olika betongprodukter och konstruktioner.

Cedral fibercementpaneler säljs av brädgårdar och byggmarknader över hela landet. Du kan klicka här för att hitta en återförsäljare nära dig och ta reda på priserna på fibercement-beklädnad.

Mer än 1 000 hantverkare i Norden har auktoriserats för montering av Cedral fibercementpaneler.

Klicka här för att hitta en auktoriserad Cedral-hantverkare nära dig.